Vegan wear waarom

Vegan wear Waarom?

Vegan wear vermindert onze voetafdruk. We belasten de aarde steeds meer. Onze afdruk per persoon in Nederland is de helft groter dan dat de aarde aan kan. Dierlijke producten gebruiken in het dagelijks leven vergroot deze afdruk enorm. Vegan wear of veganistische kleding maakt hier een enorm verschil in. Schoenen, tassen, handschoenen en portemonnees, bijna alles kan gemaakt worden van alternatieve materialen. Alternatieve materialen voor leer of bont. Materialen die de traditionele eigenschappen dicht benaderen, waar geen dier aan te pas komt en die zo vriendelijk mogelijk zijn voor deze planeet. Producten die geen voetstap hebben of achterlaten!

Momenteel zijn er veel alternatieven voor leer en dierlijke materialen. Deze alternatieven vinden hun oorsprong uit natuurvriendelijke, diervrije of organische materialen. Piñatex is een goed voorbeeld van een textiel die al deze drie eigenschappen waarborgt.

 

Alternatieve materialen

nieuwsartikel-pinatex-revolutie-1
Piñatex (gemaakt van ananas bladeren). Hier vindt u meer informatie over het gloednieuwe en revolutionaire textiel Piñatex! Dit bijzondere product, wat ook wel het plantaardige alternatief voor leer genoemd wordt, is in Nederland exclusief bij deze webshop te verkrijgen. Piñatex wordt gemaakt door Ananas-Anam.

 

 

muskin-mushroom-leatherMuskin (paddenstoelen leer). MuSkin is een diervrij, op paddenstoelen gebaseerd leder, gemaakt door een Italiaanse textielproducent. Het 100 procent biologisch afbreekbare textiel, gemaakt door GradoZero Espace, wordt uit Chinese paddenstoelenhoeden gehaald en ondergaat een natuurlijk bruiningsproces. Volgens het bedrijf worden hierbij helemaal geen chemische stoffen gebruikt. MuSkin kan gebruikt worden om van alles te maken: portemonnees, horlogebandjes, inlegzolen, hoeden en lampenkappen. GradoZero Espace omschrijft de textiel als suède-achtig, maar zachter, ademend, soepel en geschikt voor direct contact met de huid. Volgens het bedrijf voorkomt het materiaal ook de verspreiding van bacteriën en kan het vocht absorberen en daarna weer afgeven.

 

 

gewoven-microfibers

Gewoven microfibers. De microvezels die gebruikt worden zijn gemaakt van nylon, polyester en katoen en zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Producenten werken uitsluitend met gecertificeerde microvezels, omdat ze lichter en meer ecologisch zijn, met een minimum aan afval. Microvezels zijn zo taai als leer en minder schadelijk voor het milieu, anti-allergisch en ademend.

 

 

 

 

 

Daarom Vegan wear

Vegan wear betekent dat de materialen zorgvuldig bij elkaar worden gezocht, zodat de impact op het milieu zo laag mogelijk is. Vegan wear betekent dat er geen dieren lijden en dat uw afdruk een heel stuk kleiner wordt. Ook de fabrieken en de tussenleveranciers maken zich er hard voor, om de weg naar de klant zo kort mogelijk te houden.

Natuurlijk is deze kleding niet alleen in trek bij de veganisten, veel mensen die betrokken zijn bij de wereld of tegen dierenleed zijn kiezen Vegan wear.

Momenteel zijn er niet veel internet shops die zich hier op richten. Veganwear.nl springt hier dan ook op in en is bezig met andere leveranciers om het aanbod flink uit te breiden met vegan wear schoenen, kleding, riemen, handschoenen en portemonnees.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews